Search the Community

Showing results for tags 'distortion'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Game Announcements & Forum Info
    • News & Announcements
    • Forum Rules & Guidelines
  • Gameplay Discussion
    • General Discussion
    • Tactics & Strategy
    • General Help
  • Bug reports & Suggestions
    • Suggestions & Feedback
    • Bug Reports
    • Test Server Bug Reports
    • Teamer / Cheater Reports
  • Community
    • Introductions
    • Looking For Players
    • Off Topic
    • Community Content
    • Live on Twitch
  • Other Languages
    • German
    • French
    • Russian
    • Polish
    • Chinese
    • Spanish
    • Portuguese
    • Arabic
    • Turkish

Found 2 results

  1. Since there is a high amount of reports of Sound Issues, please follow the bug format and be as descriptive as possible. Some of the issues may be with drivers on your headsets, others will be addressed in the patch on 2017-04-06. If you still have issues after 2017-04-06 please contribute to this thread. Thanks. Okay! since the other posts have been deleted due to not following bugreportformat.. lets have another shot at this.. Bug Description: When encountering multiple sounds.. as in bombings nearby or when 3-4 players or more is having a shootout (lobby 100% of the times).. or when two cars are driving nearby I get crazy audio stutter/distortions. The volume of this stutter only gets louder and louder as if it is a feedback of sorts. While this was happening for me during the BETA last weekend 18th-19th of march i got really bad framedrops during the "feedback" however during EA 23:rd-24:th the frames seem to have gotten better atleast. When teleporting into the plane for airdrop the soundissues dissapear untill you're on the ground close to bombings or bigger shootouts. Youtube link for this phenomena recorded today: Date Seen: I encounter this everytime i play but the specific dates are: 18th-19th of march (beta) 23:rd-24:th of march (ea) and yes.. I do realize this is not the kind of bug you necessarily need the dates for but w/e Troubleshooting Attempted: During Beta I first verified the gamefiles VIA steam. No issues encountered. I then re-installed the game (SSD) - no difference. I then installed it to a normal raptor SATA and had the same issues and longer loadingtimes ofc so I re-installed it again to the SSD and the same audio issues were still there. I did the same thing as above with the Early Access install and it was no difference. I have reinstalled GPU drivers and my audiodrivers. Nothing helped so far. I have swapped the graphical settings between minimum - average - maximum, it made no difference on sound. I adjusted the soundlevels and it made no difference. I tried other headphones and a different output, made no difference for me or the stuttering. In the end I even Optimized the game with the crappy "G-force Experience" and disabled V-sync but it made no difference. Other Information: When this stutter occur mid-game on the island.. say i am in a small town and someone is throwing a grenade, two people are shooting rapidly and a car drives by.. this stutter occur but it fades away pretty quick after some of the "different sounds" dissapear.. and then the sound is back to normal if there are no extra sounds for a couple of seconds. So its not unplayable for me unless im in the middle of a warzone heh. /C
  2. Bug Description: I have this problem for as long as I play this game (65 hours now). At some point I get extensive lags and sound distortions for 3-5 minutes which makes the game completely unplayable. It happens every 10-15 minutes or so. At least once every round, sometimes 3 times. If it happens more than once I am completely incapable to play that round. In this video you can see the FPS progression in top right corner. FPS dips to 30% of my usual, sound goes completely crazy and control feedback have enormous delays. By the end of the video you can see that my rig is more than capable of running this game at 60 to 100 FPS when this not occur. This video is also recorded before the 1 Month optimization patch. I was hoping the 1 Month patch optimization will fix the issue. It did made this game a lot smoother for me. Now I run it at 60-70 FPS with all High-Ultra. But during the issue its still completely unplayable. After some extensive Googling, research and monitoring I narrowed down the problem to GPU issue. In the second example which is recorded 22 of April after the 1 Month optimization patch - you can see that I can perfectly run this game at 65-70 FPS in one of the most FPS heavy areas. But at random point at 4:00 my GPU usage just drops to 30% which kills my FPS, bumps control delay to 100+ ms and overloads my CPU which makes it overheat. The issue persists for 5 minutes till 9:00 and then goes away for no reason as well. My research told me, that this issue is pretty widespread and common. You can lots of posts in this forum thread AND on reddit about people describing this issue, just without the video. Using words as sound distortion, fps drops, GPU usage drops and UNPLAYABLE. I post my videos to them and they confirm that this is what they have. Literally hundreds of people. So this is a glaring issue that, apparently, you refuse to notice since my previous post here made zero impact. Two of my friends have this issue and refunded the game. I have lost any interest in it since I keep dying to bad players for no reason while holding a top 200 rankings. And as far as I can tell from reddit its a widespread issue. Date Seen: Every single game. Server: Main server. EU Troubleshooting Attempted: Downloading NVIDIA inspector and turning the "Optimus flags for enabled applications" to "SHIM_MCCOMPAT_ENABLE" made the issue appear less frequent, from my personal experience. I don't have anything to back it up in terms of Data so it might be placebo. Nothing else helps, I can go lowest settings or resolution and run game on 144 fps constantly and still get the issue. Neither backing down to DX10 helps. Other Information you believe is relevant to the bug you're experiencing: It will kill your player base if you keep ignoring it. Launch Options: I was using -sm4 -high -refresh 60 -refresh 144 -minmemory 28000 in different compositions Even tried placebo -USEALLAVAILABLECORES and ArmA's malloc=system placebo and lots of other things. People won't fix this with launch options, so don't expect it to just go away. System Specifications: System Model: Alienware 17 R3 Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release_sec.170327-1835)Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 980MCPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz (8 CPUs), ~2.6GHzRam: 32768MB RAM