Riivz

Memory Error - Please Post Specifics

398 posts in this topic

Hello guys, I am not sure if someone has postid this already, but I managed to resolve this problem (gtx980) by adding this:

 

TimeBetweenPurgingPendingKillObjects=30

To Engine.ini

 

Seems to be old textures are not properly deleted from memory.

 

Try this out.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Cuervo said:

ok :)

 

 

Hello Cuervo, To get a better understanding of the issue, try filling out this template; if possible with added screenshots of the error.

Also best to check out this thread which might have possible similarities to the issue you are reporting. :

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error is the picture. The error has occurred multiple times.
My hardware:

Windows 10 64 bit
i7 4770
8gig DDR3 1866mhz HyperX
GTX 970 Gigabyte G1 Gaming
500G Samsung 850 evo
Random Intel Motherboard(don't ask)
 

Thanks for the awesome game, good luck with the bugs
 

PUBG_Bug1.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Omni, Seems to be a common issue going around at the moment, try looking at this thread.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I keep on getting this "memory could not be written" error every time i open my inventory, any ideas on how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whenever I try to start the game I get this error

"the application was unable to start correctly (0xc0000022). click ok to close the application"

I have reinstalled my drivers, as well as reinstalling 2013 and 2015 visual c++.

I also have disabled windows defender and windows firewall.

Any help on what to do from here?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug Description:

Game will not Launch

""the application was unable to start correctly (0xc0000022). click ok to close the application""

Date Seen:
Every time I play.

Troubleshooting Attempted:

  • Reinstall 2013 and 2015 visual c++
  • Reinstalled game
  • Reinstalled drivers
  • Disabled windows defender
  • Disabled windows firewall

Other Information:
8GB ram
GTX 970 ti
i5 2500k

Windows 10

 

Edited by ToasterGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

having same issue constantly. will crash during warm up 50% of the time. today has been 100% out of 7 tries. once warm up is over I never crash. im running AMD. get errors like this...

instruction at 0xd4b45bc referenced memory at 0xffffffff. The memory could not be read

Running AMD 7850k APU

              asus ROG 480 8g OC edition GPU

              32g DDR3 2666 RAM

    (edit) windows 8.1 pro          

 

Edited by BluntForceLlama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually happens in the lobby before the count down finishes

Win10Pro 64bit
i7 6700k
gtx 1070 8gb
16gb ddr4 3000

 

Capture.PNG

Capture2.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I keep on getting this "memory could not be written" error every time i open my inventory, any ideas on how to fix it?

Specs:

i7 4790 3.8ghz

8gb ram

windows 8.1

amd radeon r9 270

Note: I get this when i try to use my inventory

 

kZzL36O.jpg

Edited by Lay-Z

Share this post


Link to post
Share on other sites

its a big memory leak with ram and gpu Vram and there no real way to fix without restarting the game a get this  very few games it crashis and crashis obs aswell 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue, and it seems it could be related to the sound in the lobby. Can everyone confirm that the sound is going nuts on lobby when players are loading in? Also if you disable the sound in the games settings, do you crash?

Another possible solution could be Discord. I see quite a few people have this happen in "Duo" queue, and have Discord open. Try disabling discord and see if it works.

This is obviously a huge issue and needs immediate attention. Game breaking bugs should take priority here devs! Please get on this asap!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Gygexmac said:

I have the same issue, and it seems it could be related to the sound in the lobby. Can everyone confirm that the sound is going nuts on lobby when players are loading in? Also if you disable the sound in the games settings, do you crash?

Another possible solution could be Discord. I see quite a few people have this happen in "Duo" queue, and have Discord open. Try disabling discord and see if it works.

This is obviously a huge issue and needs immediate attention. Game breaking bugs should take priority here devs! Please get on this asap!

 

Can confirm.  Though I don't think the issue is specifically related to discord, as I use twitch.  I have post a bit farther back that i describe my solution as hiding underwater where you can't hear the sound and it is a 100% success rate fix.  Hide underwater, it solves the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem it seems like everyone else is having.

Game crashes 85% of the time loading into the waiting area before the match starts. Sometimes there is an error sometimes there isn't.

Getting really tired of this, me and my friend are going to uninstall until this gets fixed.

 

Edit: The same happens with Rust too...

 

Geforce GTX980

Windows 7 64bit

16 gigs RAM

 

Untitled.png

Edited by DeadKnau5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue as many seen here where the TslGame executable is trying to reference memory at 0xFFFF.... and cannot be READ.  This occurs in the lobby almost always (~7 of 8).  Typical solution, yet does not always help, is a restart of the system and a removal of unimportant System Tray items.

Note:  I'm using the Twitch PC App for voice comms with my teammates when playing.

  • Asus Z170 Deluxe (BIOS 3401)
  • 16GB RAM
  • EVGA GTX 980 Ti (continually keeping up with latest drivers: now at 382.33)
  • Windows 10 Pro (v1607 / Build 14393.1198)

No current added Launch Options in the properties of Steam, nor do I have any edited .ini files.

 

 

PUBG mem.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug Description:
First day I'm (trying) to play this game. Main Issue: very low FPS on any Settings.

-Average FPS of 16 FPS on low and on Ultra Settings.

-Sound stuttering 

-running out of gpu memory when I enter buildings

Date Seen:
25.05.2017

Server: 
EU-Server 

Troubleshooting Attempted:
Changed in NVidia Threaded Optimisation to ON -> +10FPS -> max. 26FPS

Launch Options:
nothing changed

System Specifications:

 

aaa.jpg

bbbb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Started recently, everything was fine couple days ago, but not now

 

88a3143156b5678eb702e8b932d3a2af.jpg
b111dc7d6234979453d28ce1987ae92b.jpg

 

 

14d8e5f2ea03711f30fe489e54400d24.jpg
e6539003d87dc197362663b5c1d7e79f.jpg

 

My screen shots are here 

 

 

 

Edited by Moshe_Klanovets

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please help

Laptop Specs:

Geforce 940MX

Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @2.50Ghz

12GB RAM

 

Untitled2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

2nd time I've crashed since new update. First crash was lost connection to host about 10 minutes into game. Second crash gave me this error (attached). 

error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was playing the game fine when starting a new match before getting to the starting island game crashed. And this error appeared.

error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now